0162-320252 -   

peeters@degoeijekroon.nl

Teelt

Wij telen op ons bedrijf diverse rassen; Sonsation, Elsanta en Opera. Elke plant heeft verschillende eigenschappen. Ze worden dan ook op verschillende tijdstippen in het jaar geplant en geoogst. Wij oogsten van april tot en met december. Voorafgaand aan de oogst zijn er veel werkzaamheden aan het gewas om ervoor te zorgen dat de aardbeien goed kunnen groeien. Bijna al deze werkzaamheden gebeuren met de hand. Dit doen wij samen met ons team van medewerkers.

Dagelijks zijn we bezig om de planten te laten groeien in optimale omstandigheden. Dit doen wij door veel te monitoren en het klimaat zo goed mogelijk te sturen met de installaties in de kas.

Van bloem tot vrucht

In december worden de planten van het trayveld gehaald. In de schuur worden ze dan schoongemaakt en ingepakt. Hierna gaan ze de vriescel in. Sommige planten zitten maar een paar weken in de vriescel, andere een aantal maanden.

De planten worden geplant in potten met potgrond, waarna ze op de goot gezet worden. Dan kan het groeiproces beginnen. Als de eerste bloemtakken komen en de bloemen opengaan, worden bijen en hommels ingezet voor een goede bestuiving. Na de bestuiving wordt het een aardbei. Doordat de planten in een goot op hoogte staan, hangen de aardbeien in de lucht. Dit stelt ons in staat om de aardbeien te plukken als ze dieprood zijn.

De aardbeien worden meteen geoogst in het door de klant gewenste doosje. Zo wordt de aardbei maar één keer aangeraakt.