Ons Bedrijf

In oktober 2005 zijn wij (Jeroen en Nancy Peeters) ons bedrijf VOF de Goeije Kroon gestart. De naam vraagt om een uitleg. De Goeije, zo heette het gebied waar we zijn gevestigd 100 jaar geleden, de Kroon is van de aardbei.

In 2005 hebben we ons bedrijf gekocht. Dit was een bestaand glastuinbouwbedrijf van 1,2 ha. In het bedrijf werden voorheen paprika's geteeld. De eerste maanden hebben we het bedrijf aangepast zodat er aardbeien geteeld konden worden. In januari 2006 is de eerste (verse) teelt Elsanta geplant. Wij telen aardbeien in de kas en in de volle grond.

In het najaar van 2008 hebben we ons bedrijf uitgebreid door de bouw van een kas van 0,7 ha. Eind december 2008 is de eerste teelt in deze kas geplant. Het betreft een (verse) teelt Sonata. Hiervan wordt geoogst van maart 2009 tot en met mei 2009.

Elk jaar in augustus worden planten van het ras Elsanta in de beide kassen geplant. In het najaar wordt hiervan geoogst van begin oktober tot eind december. Deze plant blijft in de winter in de kas staan. Daarna wordt er weer geoogst van begin april tot en met eind mei. In juni wordt de kas dan weer leeggeruimd. In de zomer telen we aardbeien in de volle grond.

Ons bedrijf is Global Gap, Field to Fork en Nurture gecertificeerd.